کد مطلب: 16118
  تاریخ انتشار:  1400/01/25 - 13:50


اتحادیه اروپا دومین تخریب‌کننده بزرگ جنگل‌ها در جهان

تنها چین بیشتر از اتحادیه اروپا دست به تخریب زده است.

در رتبه‌بندی جهانی تخریب‌کنندگان جنگل، به گزارش بنیاد جهانی طبیعت، اتحادیه اروپا در سکوی دوم ایستاده است با ۱۶ درصد از جنگل‌زدایی در مناطق گرمسیری. تنها چین بیشتر از اتحادیه اروپا دست به تخریب زده است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، بنیاد جهانی طبیعت WWF اتحادیه اروپا را دومین تخریب‌کننده بزرگ جنگل در جهان نامیده است. به گزارش این بنیاد، در مجموع ۱۶ درصد از جنگل‌زدایی در منطقه مدارگان (گرمسیری) در قالب تجارت‌ بین‌المللی به پای اتحادیه اروپا نوشته شده است.

بر سکوی نخست تخریب‌کنندگان جنگل‌ها در جهان چین ایستاده است که ۲۴ درصد از تخریب جنگل‌های منطقه حاره‌ای به نام او ثبت شده.

هند با ۹ درصد در مکان سوم و پیش از آمریکا (با ۷ درصد) ایستاده است. بر پایه گزارش بنیاد جهانی طبیعت، این پژوهش بر پایه تصاویر ماهواره‌ای و تحقیقاتی که بر روی مبادلات تجاری صورت گرفته، انجام شده است.

در میان کشورهای اتحادیه اروپا، آلمان بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ با فاصله زیاد با دیگر کشورها، بزرگترین وارد کننده چوب به دست آمده از جنگل‌های گرمسیری بوده است.

به طور میانگین سالانه ۴۳۷۰۰ هکتار جنگل برای واردات به آلمان تخریب شده‌اند.

"جنگل‌ها بیمه عمر ما هستند"

بنیاد جهانی طبیعت در گزارش خود از آلمان و کمیسیون اتحادیه اروپا خواسته است که تلاش خود را برای دستیابی به استانداردهای اجتماعی و زیست محیطی بهتر و الزام‌آور در روابط تجاری بین‌المللی خود در چارچوب تصویب قوانین سختگیرانه‌تر به کار بندند.

کریستیانه شُل از این نهاد می‌گوید: «به دوران نابودی محیط زیست باید پایان داد چرا که اکوسیستم‌های طبیعی مانند جنگل‌ها، بیمه عمر ما به شمار می‌آیند.» این کارشناس معتقد است که اقدامات داوطلبانه‌ از سوی دولت‌ها و شرکت‌ها کافی نبوده و تاکنون تنها منجر به توقف نابودی جنگل‌ به صورت موردی شده‌اند.

در گزارش این نهاد همچنین آمده است که در کنار حفاظت از جنگل‌ها و تصویب قوانین سخت‌گیرانه‌تر در این مورد باید از دیگر اکوسیستم‌ها هم محافظت کرد چرا که در غیر این صورت تمرکز استفاده‌های بی‌رویه و نابودی از این اکوسیستم به اکوسیستم دیگر منتقل می‌شود.

بیشترین تخریب جنگل‌های بارانی استوایی بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ به دلیل واردات سویا، روغن پالم و گوشت گاو و در پی آن محصولات تولیدی از چوب، کاکائو و قهوه بوده است. مصرف اتحادیه اروپا (واردات به اتحادیه اروپا) در سه کشور برزیل، اندونزی و پاراگوئه، بیشترین سهم را در نابودی جنگل‌ها داشته است.

در اثر این جنگل‌زدایی‌ها، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ به طور غیرمستقیم مسئول انتشار ۱۱۶ میلیون تن CO2 در هوا بوده است.

انتهای پیام

به اشتراک بگذارید:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:* 
پست الکترونیکی:* 
متن نظر: * 
کد امنیتی:* 

  
آخرین اخبار جهان