کد مطلب: 7150
  تاریخ انتشار:  1399/02/17 - 11:04


شرایط اقلیمی می‌تواند تا ۲۰۷۰ برای سه میلیارد نفر طاقت‌فرسا شود

براساس یک مطالعه تازه بیش از سه میلیارد نفر از جمعیت جهان تا سال ۲۰۷۰ در مناطقی زندگی خواهند کرد که دمای آن "تقریبا غیرقابل تحمل" خواهد بود.

براساس یک مطالعه تازه بیش از سه میلیارد نفر از جمعیت جهان تا سال ۲۰۷۰ در مناطقی زندگی خواهند کرد که دمای آن "تقریبا غیرقابل تحمل" خواهد بود.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، اگر گازهای گلخانه ای کاهش پیدا نکند، دمای میانگین روزانه در محل زندگی گروه بزرگی از مردم بالاتر از ۲۹ درجه سانتیگراد خواهد بود.

این خارج از "بازه مطلوبی" است که انسان ها در شش هزار سال گذشته از آن بهره مند بوده اند.

تیم لنتون از نویسندگان این مطالعه گفت: "امیدواریم این مطالعه تغییرات اقلیمی را براساس شرایط انسانی تعریف کند."

برای این مطالعه از پیش‌بینی های سازمان ملل در زمینه رشد جمعیت و یک سناریوی افزایش سه درجه‌ای دما که انتظار آن می رود استفاده شد.

یک گزارش سازمان ملل دریافته است که حتی در صورت اجرای توافق اقلیمی پاریس، جهان در مسیر افزایش سه درجه سانتیگرادی دما قرار دارد.

براساس این مطالعه جمعیت انسانی زمین در نوارهای باریک اقلیمی متمرکز هستند، به طوری که بیشتر مردم در نقاطی زندگی می کنند که میانگین دما حدود ۱۱ تا ۱۵ درجه سانتیگراد است. گروه کوچکتری هم در نواحی ای زندگی می کنند که میانگین دما در آنها ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.

بیشتر مردم جهان برای هزاران سال در این شرایط اقلیمی زندگی کرده‌اند.

با این حال اگر روند گرمایش زمین باعث افزایش سه درجه ای دما شود، شمار گسترده ای از مردم در شرایطی قرار خواهند گرفت که خارج از "بازه مطلوب اقلیمی" قلمداد می‍شود.

آقای لنتون، کارشناس اقلیمی و مدیر موسسه سیستم‍های زمین در دانشگاه اگزتر این مطالعه را با کنک دانشگرانی از چین، آمریکا و اروپا انجام داد.

او گفت: "خشکی‎ها زودتر از اقیانوس گرم می شوند به طوری که دمای آنها سه درجه بالا خواهد رفت. انتظار رشد جمعیت در نقاطی می رود که حالا هم داغ هستند، مثل نواحی جنوب صحرای بزرگ آفریقا، به این ترتیب به طور متوسط هر انسان در محیطی داغ تر خواهد زیست."

او می گوید دمای کل زمین تا سال ۲۰۷۰ سه درجه افزایش خواهد شد، اما هر انسان به طور متوسط "در شرایطی خواهد زیست که ۷ درجه سانتیگراد گرمتر است."

پیش بینی می شود استرالیا، هند، آفریقا، آمریکای جنوبی و بخش هایی از خاورمیانه جزو این گروه باشند.

این مطالعه نگرانی هایی را درباره نواحی فقیرتری که قادر به پناه گرفتن در برابر حرارت زیاد نیستند ایجاد می کند.

آقای لنتون گفت: "موضوع مطالعه برای من ثروتمندانی نیستند که می توانند داخل ساختمانی مجهز به سیستم های تهویه مطبوع شوند و دیگر در معرض ناملایمات بیرونی نباشند. باید نگران کسانی باشیم که وسایل حفاظت از خود در برابر آب و هوا و شرایط اقلیمی محیط پیرامون را ندارند."

او می گوید پیام اصلی یافته های این پژوهش این است که "محدود کردن عوارض تغییرات اقلیمی می تواند فواید عظیمی در زمینه کاهش شمار کسانی داشته باشد که پیش بینی می شود خارج از محدوده مطلوب اقلیمی قرار گیرند."

"این کم و بیش حدود یک میلیارد نفر در ازای هر یک درجه گرمایش ورای شرایط امروز است. پس در ازای هر یک درجه گرمایش، می توانیم مانع تغییرات فوق العاده زیادی شویم که امرار معاش مردم را به خطر می اندازد."

انتهای پیام

به اشتراک بگذارید:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:* 
پست الکترونیکی:* 
متن نظر: * 
کد امنیتی:* 

  
آخرین اخبار جهان