کد مطلب: 24183
  تاریخ انتشار:  1402/04/09 - 17:51


ذوب یخچال‌های طبیعی در پاکستان زندگی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

سیل‌های ناگهانی در سال ۲۰۱۰ در پاکستان باعث فرسایش خاک و وارد آمدن خسارات زیاد به محصولات کشاورزی و منازل مسکونی در این کشور شد.

نتایج مطالعات علمی نشان می‌دهد که آب شدن یخچال‌های طبیعی در پاکستان می‌تواند منجر به وقوع سیل‌های ناگهانی ویرانگری شود که ممکن است جان هزاران نفر را در این کشور آسیایی به خطر اندازد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، دره «شونتر» در کشمیر پاکستان که از آن به عنوان «بهشت روی زمین» نام برده می‌شود به خاطر یخچال‌های طبیعی، کوه‌های باشکوه، آبشارها و دریاچه‌هایش معروف است.

اما این روزها آثار نامطلوب پدیده تغییرات آب و هوایی به طور فزاینده‌ای در این مناظر شگفت‌انگیز مشهود است.

سیل‌های ناگهانی در سال ۲۰۱۰ در پاکستان باعث فرسایش خاک و وارد آمدن خسارات زیاد به محصولات کشاورزی و منازل مسکونی در این کشور شد.

برخی از کارشناسان محلی می‌گویند اگر این یخچال‌های طبیعی مانند سال گذشته در گیلگیت-بالتستان آب شوند و سیل در پاکستان جاری شود، بیم‌ آن می‌رود که ۱۵ هزار نفر از ساکنان این منطقه جان خود را از دست بدهند.

پاکستان دارای بیش از ۷۰۰۰ یخچال طبیعی است و بر اساس گزارش برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد (UNDP) تا سال ۲۰۱۸ میلادی در پاکستان بیش از ۳۰۰۰ دریاچه در پی ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در مناطق گلگیت-بالتستان و خیبر پختونخوا ایجاد شده‌اند.

بنابر این گزارش، ۳۳ دریاچه از این دریاچه‌های ایجاد شده با خطر وقوع سیل مواجه هستند که می‌تواند برای بیش از هفت میلیون نفر از ساکنان مناطق پایین دست خطرات جدی ایجاد کند.

سال گذشته، بارش باران‌های موسمی غیرمنتظره و سیل بی‌سابقه در پاکستان منجر به کشته شدن حدود 1700 نفر شد و در زمان اوج شدت سیل در پاکستان، حدود یک سوم از مساحت این کشور به زیر آب رفته بود.

مقام‌های پاکستان پیش‌بینی می‌کنند که وقوع سیل بیش از ۳۳ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار دهد که عمدتا در استان‌های سند و بلوچستان ساکن هستند.

نتایج یک تحقیق علمی که به تازگی منتشر شده، نشان می‌دهد که اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی به سرعت کاهش نیابد، یخچال‌های طبیعی در سراسر رشته‌کوه‌های هیمالیا هندوکش می‌توانند تا ۸۰ درصد از حجم خود را در این قرن از دست بدهند.

همچنین مرکز بین‌المللی توسعه یکپارچه کوهستانی مستقر در کاتماندو هشدار داده است که با این روند احتمال وقوع سیل در سال‌های آینده بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

به اشتراک بگذارید:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:* 
پست الکترونیکی:* 
متن نظر: * 
کد امنیتی:* 

  
آخرین اخبار سایر رسانه ها