کد مطلب: 19771
  تاریخ انتشار:  1400/11/16 - 12:19


اضافه شدن آلاینده‌های نوپدید ناشی از کاربرد فناوری‌های جدید به محیط زیست

نانو ذرات تاثیرات عمیقی بر اکوسیستم ها دارند و با توجه به اینکه این ذرات قابلیت نفوذ در بدن را دارند، می توانند وارد سلول ها شوند و تاثیرات منفی بر اکوسیستم بر جای خواهند گذاشت.

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با تاکید بر اینکه در حدود ۲۰ تا ۳۰ سال آینده میزان پلاستیک های موجود در محیط های دریایی از بیومس ماهیان بیشتر خواهد شد، گفت: استفاده از فناوری های جدید آلاینده های نوپدید را به محیط زیست اضافه می کند که لازم است محققان مخاطرات این آلاینده ها را به مسوولان اعلام کنند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، دکتر بهروز ابطحی امروز در وبینار آلاینده‌های نوپدید و تبعات انسانی و محیط زیستی آن، یکی از اقدامات پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی را برگزاری کارگاه‌های آموزشی در راستای ترویج علوم دریایی و اقیانوسی در کشور دانست و افزود: در این راستا در هفته پژوهش و روز جهانی دریا و اقیانوس وبینارهای علمی در موضوعاتی چون محیط زیست دریایی و اقیانوسی برگزار شد و در دهه فجر ضمن بزرگداشت این هفته اقدام به برگزاری کارگاه سه روزه کردیم تا یافته‌های اقیانوسی به اشتراک گذاشته بود.

وی موضوع مورد بحث در این وبینار سه روزه را آلاینده های جدید و نوپدید دانست و اظهار کرد: آلاینده های جدید و نوپدید از موضوعات مهم مطرح در دنیا و نیازمند توجه است.

ابطحی با اشاره به آلاینده های موجود در کره زمین و اکوسیستم، خاطر نشان کرد: موجودات زنده در زمین به تدریج نسبت به برخی از آلاینده هایی که در کره زمین وجود دارد، مقاومت پیدا کرده اند که نمونه آن فلزات سنگین است که از جمله عناصر موجود در اجزای کره زمین هستند و گیاهان و جانوران زنده در روند تکامل خود نسبت به این عناصر مقاوم شدند.

وی دسته دیگر آلاینده های محیط زیست را آلاینده های جدید و مهمی دانست که از طریق پیشرفت صنعتی جوامع این آلاینده های جدید به محیط زیست معرفی شده است و ادامه داد: افزایش تعداد ماهواره ها در مدار زمین علاوه بر ایجاد آلودگی فضایی، تاثیراتی بر روی کره زمین دارد.

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، دسته دیگر از آلاینده ها را نانو ذرات عنوان کرد و یادآور شد: نانو ذرات تاثیرات عمیقی بر اکوسیستم ها دارند و با توجه به اینکه این ذرات قابلیت نفوذ در بدن را دارند، می توانند وارد سلول ها شوند و تاثیرات منفی بر اکوسیستم بر جای خواهند گذاشت.

ابطحی، نمونه مواد حاوی نانو ذرات را در داروها و رهایش این داروها بعد از مصرف در محیط زیست دانست و گفت: بازمانده های داروهای حاوی نانوذرات نگرانی هایی را ایجاد کرده است.

وی پلاستیک و میکروپلاستیک ها را از دیگر آلاینده های مهم در محیط زیست نام برد و افزود: این نوع آلاینده ها به حدی جدی است که سازمان ملل این موضوع را مورد نقد و بررسی قرار داد و به دنبال راهکارهایی برای کاهش اثرات آلاینده های پلاستیکی و میکروپلاستیک ها هستند.

وی اضافه کرد: در حدود ۲۰ تا ۳۰ سال آینده میزان پلاستیک های موجود در محیط های دریایی از بیومس ماهیان بیشتر خواهد شد.

ابطحی با اشاره به منابع جدید آلاینده که به دلیل استفاده از فناوری‌های جدید به محیط زیست وارد می شود، خاطر نشان کرد: نمونه این فناوری های جدید تجهیزات و ادوات مربوط به تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر است که به عنوان منبع جدید انتشار آلودگی در محیط زیست به شمار می رود.

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی، با تاکید بر ضرورت تمرکز محققان به موضوع آلاینده های جدید و نوپدید، گفت: محققان در این حوزه علاوه بر آنکه باید راهکارهایی برای کاهش عوارض این آلاینده ها ارائه دهند، لازم است تا آثار منفی این آلاینده ها را در محیط زیست به مسوولان گوشزد کنند.

انتهای پیام

به اشتراک بگذارید:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:* 
پست الکترونیکی:* 
متن نظر: * 
کد امنیتی:* 

  
آخرین اخبار محیط دریایی