کد مطلب: 14384
  تاریخ انتشار:  1399/09/20 - 10:34


بزرگترین مزرعه عمودی دانمارک با مزایای گسترده در حفظ محیط زیست افتتاح شد

در این مزرعه همچنین ربات‌های کوچکی، کار کاشت بذرها و کنترل وضعیت نور و آبیاری گیاهان را برعهده دارند.

یکی از بزرگترین «مزارع عمودی» اروپا که در آن گیاهانی همچون کاهو و کلم پرورش می‌یابند، در انباری در یک منطقه صنعتی در نزدیکی کپنهاگ، پایتخت دانمارک افتتاح شد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، در این مزرعه بزرگ که مساحت زیر کشت آن به ۷ هزار متر مربع می‌رسد، گیاهان در چهارده قفسه عمودی آلومینیومی که تا سقف چیده شده‌اند، رشد می‌کنند.

شرکت نوپای دانمارکی «Nordic Harvest» که طراح و اداره کننده این مزرعه است، پیش‌بینی کرده که بتوان گیاهان پرورش یافته در این مزرعه را، با وجود آنکه هرگز خاک یا نور طبیعی روز را نمی‌بینند، تا ۱۵ بار در سال برداشت کرد.

در این مزرعه همچنین ربات‌های کوچکی، کار کاشت بذرها و کنترل وضعیت نور و آبیاری گیاهان را برعهده دارند.

اندرس ریمن، مدیر اجرایی این شرکت انتظار دارد که تنها در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۲۰۰ تن از محصولات این مزرعه برداشت شود. پیش‌بینی او این است که تا پایان سال آینده میلادی و بهره برداری کامل از ظرفیت این مزرعه، در مجموع حدود ۱۰۰۰ تن انواع سبزیجات از اینجا روانه بازار شود.

کشاورزان منطقه نیز از راه افتادن این شیوۀ نوین مزرعه‌داری استقبال کرده‌اند، بویژه آنکه تولید محصول در آن بسیار مقرون به صرفه است و نیاز به آب و برق بسیار کمی دارد.

در این مزرعه برای تامین نور مورد نیاز گیاهان، از برق حاصل از انرژی‌های تجدیدپذیر یا اصطلاحا «برق سبز» استفاده می‌شود. در دانمارک، کشوری که در سطح جهان در موضوع استفاده از مزارع بادیِ تولید برق پیشتاز است، حدود ۴۰ درصد از برق مصرفی از طریق توربین‌های بادی تامین می‌شود.

برای آبیاری این مزرعه عمودی نیز از آب بازیافت شده استفاده می‌شود. اندرس ریمن ‌می‌گوید که مصرف آب توسط گیاهان در این مزرعه، یک لیتر آب برای هر کیلوگرم از محصول است؛ میزانی که ۴۰ بار کمتر از آب مصرفی در مزارع زیرزمینی و ۲۵۰ بار کمتر از آب مصرفی در مزارع سنتی است.
علاوه بر این در تولید محصولات از هیچ نوع سم و آفت کشی نیز استفاده نمی‌شود.

استفاده از مزارع عمودی اولین بار حدود یک دهه پیش در جهان آغاز شد و بیشترین طرفداران این شیوۀ کشت و کار را می‌توان در کشورهای آسیایی (از جمله ژاپن و منطقه شانگهای چین) همچنین ایالات متحده آمریکا یافت. این ایده سپس به آرامی وارد اروپا شد.

این شیوۀ کشاورزی نقش بسیار مهمی در حفاظت از محیط زیست و بطور ویژه جلوگیری از تبدیل جنگل‌ها به مزارع دارد؛ آنها را حتی می‌توان در فضاهای کوچک شهری نیز ایجاد کرد.

بنا بر نظرسنجی‌ها، حدود ۹۵ درصد از مردم دانمارک آماده تغییر رفتار مصرفی خود برای محافظت از محیط زیست هستند.

انتهای پیام

به اشتراک بگذارید:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:* 
پست الکترونیکی:* 
متن نظر: * 
کد امنیتی:* 

  
آخرین اخبار محیط طبیعی