کد مطلب:8177
تاریخ انتشار:23 اردیبهشت 1399 ساعت 15:19
چاپ چاپ

فناوری‌های نوین در خدمت پایش تالاب‌ها

هدف از برگزاری این کارگاه ها را استخراج داده ها و اطلاعات دانست که از این روش به دست می آیند و استفاده از آن ها می تواند کمک بسزایی به کارشناسان این حوزه کند.

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: امروز یکی از نیازهای اساسی سازمان استفاده از فناوری نوین در حوزه بررسی و پایش تالاب‌ها است زیرا روش‌های سنتی دیگر پاسخگوی قابلیت‌های نظارتی سازمان نیست.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، احمدرضا لاهیجان زاده در کارگاه آموزشی آشنایی با فناوری تصویربرداری هوایی، به استفاده از فناوری های نوین برای پایش تالاب ها و سواحل دریایی اشاره کرد و افزود: به کارگیری فناوری‌های نوین در این حوزه می تواند باعث افزایش دقت در پایش اطلاعات، سرعت عمل و کاهش هزینه های مورد نیاز سازمان شود.

وی هدف از برگزاری این کارگاه ها را استخراج داده ها و اطلاعات دانست که از این روش به دست می آیند و استفاده از آن ها می تواند کمک بسزایی به کارشناسان این حوزه کند.

در ادامه این کارگاه استفاده از فناوری های نوین در پایش و بررسی تالاب های میانکاله، انزلی، هورالعظیم، استفاده از نرم افزارهای تخصصی و عکس های ماهواره ای ارائه شد.

در کشور سه میلیون هکتار تالاب وجود دارد که اگر به درستی حفاظت شوند نقش موثری در مدیریت صحیح آب دارند، همچنین ۲۵ مجموعه تالابی ایران در کنوانسیون زیست محیطی رامسر به ثبت رسیده است  که ١.۴ میلیون هکتار مساحت کل تالاب‌های کشور را به خود اختصاص داده است.

کمبود آب و تامین حقابه تالاب‌ها، آلودگی‌ فاضلاب‌های شهری - روستایی و زهاب‌های کشاورزی و پساب‌های صنعتی، تغییر کاربری غیر مجاز تالاب‌ها که بیشتر تالاب‌های شمال کشور با آن مواجه هستند و ورود گونه‌های مهاجم و غیر بومی مضر مانند ماهی تیلاپیا در تالاب شادگان و سنبل آبی در انزلی؛ عوامل تهدید تالاب‌های کشور هستند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/8177