کد مطلب:669
تاریخ انتشار:13 آبان 1392 ساعت 08:32
چاپ چاپ

نظر ابتکار در خصوص صدور مجوزهای شکار

با مخالفت من تعداد مجوزهای شکار در سال جاری خیلی کم شد و شرط گذاشتیم که باید پروانه با مشارکت جوامع محلی صادر شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بازرسان افتخاری برای بازدید ادواری از منطق و کمک به محیط بانان به یاری سازمان حفاظت محیط زیست می آیند.
به گزارش خبرنگار سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهوری در صفحه فیسبوکش در خصوص مجوزهای شکار نوشت: بنده شخصا هیچ اعتقاد و علاقه ای به شکار ندارم و این اختیار سنتی سازمان را تا حد زیادی با وظیفه ذاتی حفظ تنوع زیستی در تضاد می دانم.
وی افزود: در مورد مجوزهای شکار امسال هم سازمان جلساتی را با حضور کارشناسان و شکارچیان قبل از آمدن بنده برگزار کرده بود و بر اساس نظر کارشناسان میزان تخلفات شکار در سالی که پروانه شکار صادر نشده بالاتر است لذا آنها معتقدند عدم صدور هیچ پروانه ای فقط به ضرر منطقه است چون شکارچی قانونی محدود، متخلفان متعدد را فراری داده و به امنیت کمک می کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که متاسفانه تعداد محیط بانان سازمان نسبت به عرصه های تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست کم است و تعداد سلاح های غیرمجاز بیشمار، تصریح کرد: در قانون برنامه چهارم توسعه تصویب کردیم که این مساله ساماندهی شود ولی دولت بعد اجرا نکرد و وضعیت بدتر شد. امسال هم که ظاهرا تعهدی ایجاد شده بود ولی با مخالفت من تعداد خیلی کم شد و شرط گذاشتیم که باید پروانه با مشارکت جوامع محلی صادر شود تا آنها هم سهیم باشند و در حفاظت کمک کنند.
وی افزود: علاوه بر آن در برخی استان ها میزان مجوزهای صادره برای شکار در سال جاری صفر و در بقیه شاید به اندازه انگشتان یک دست و آنهم با تعیین گونه محدود، سن و جنس و زمان محدود است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: ضمنا طرحی را آغاز کردم که از بازرسان افتخاری برای بازدید ادواری از منطق و کمک به محیط بانان استفاده می کنیم که این افراد از شخصیت های ملی، پزشکان و مدیران سابق سازمان حفاظت محیط زیست هستند.
وی با بیان این که بنده شکارچیانی را می شناسم که امروز به جهت مشکلات و کاهش جمعیت حیات وحش، شکار را کنار گذاشته و آماده همکاری هستند، افزود: در هر صورت شکار خارجی هم تابع همین ضوابط است و اصلا تفاوتی ندارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که بتوانیم هر چه سریعتر برنامه ای برای مهار شکار غیرمجاز و افزایش ضریب امنیت مناطق با کمک مردم محلی و تشکل ها و بازرسان افتخاری ترتیب دهیم.
ابتکار در پایان تاکید کرد: کاهش حیات وحش ایران طی سالهای اخیر عوامل گوناگونی دارد که جبران آن نیازمند یک تلاش جمعی و ملی است و قطعا تنها از عهده یک سازمان به تنهایی بر نمی آید.
انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/669