کد مطلب:5718
تاریخ انتشار:15 دی 1398 ساعت 17:27
چاپ چاپ

حجم آب دریاچه ارومیه از ۳.۳ میلیارد مترمکعب فراتر رفت

رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی با اعلام اینکه این دریاچه هم‌اکنون بیش از سه میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب دارد.

رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی با اعلام اینکه این دریاچه هم‌اکنون بیش از سه میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب دارد، افزود: حجم آب دریاچه طی بیش از یک ماه گذشته کمتر از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب بود ولی با رهاسازی آب به سمت دریاچه و بارش های زمستانی، به بیش از این رقم افزایش یافت.


به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از ایرنا، فرهاد سرخوش روز یکشنبه افزود:حجم آب موجود در دریاچه ارومیه در زمان مشابه سال گذشته حدود یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون مترمکعب بود که با توجه به این رقم، طی یک سال گذشته شاهد افزایش یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعبی آن بودیم.

وی اضافه کرد: با این آمار طی یک سال گذشته به طور متوسط روزانه بیش از ۴.۶ میلیون مترمکعب به حجم آب دریاچه ارومیه اضافه شده که این رقم کم سابقه است.

وی با بیان اینکه مساحت نگین آبی آذربایجان نیز طبق آخرین پایش به ۲ هزار و ۸۰۷ کیلومترمربع رسیده، بیان کرد: وسعت این دریاچه نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۷۱۴ کیلومترمربع افزایش داشته است.

وی با اشاره به ثبت تراز یک هزار و ۲۷۱ متر و ۲۷ سانتی متری طبق آخرین پایش برای دریاچه ارومیه اظهار داشت: ارتفاع دریاچه نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۶۹ سانتی‌متر بیشتر شده است.

رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی ادامه داد: قبل از تشکیل این ستاد تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت اما در سایه برنامه‌ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن متوقف شد و بارندگی‌ها هم به کمک دریاچه آمد.

سرخوش با اعلام اینکه طرح‌های مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سال‌های آینده و به تدریج به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: تراز دریاچه ارومیه در صورت بهره‌برداری از این طرح‌ها سالانه نزدیک به یک‌متر افزایش می‌یابد.

به گزارش ایرنا، هرچند تراز یک‌هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده است ولی این دریاچه در تراز یک‌هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانون‌های ریزگرد آن رفع خواهد شد.

تا پایان سال ۱۳۹۷ بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه هزینه شد؛ امسال نیز با وجود مشکلات اقتصادی دولت بیش از هفت هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال برای احیای نگین آبی آذربایجان اختصاص یافته است.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح‌های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان خواهد داشت.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/5718