کد مطلب:5464
تاریخ انتشار:20 آبان 1398 ساعت 10:36
چاپ چاپ

ورود نخستین دسته از پلیکان‌های سفید به تالاب «کانی‌برازان» مهاباد

نخستین دسته از پلیکان‌های سفید به تعداد ۱۵۰ قطعه به تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» این شهرستان وارد شدند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: نخستین دسته از پلیکان‌های سفید به تعداد ۱۵۰ قطعه به تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» این شهرستان وارد شدند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، فاروق سخنور با اشاره به اینکه کارشناسان این پرندگان مهاجر را در پایش‌ تالاب مشاهده کردند، اظهار داشت: این پلیکان‌ها در ادامه مسیر کوچ خود از شمال به جنوب مدتی را در این تالاب به استراحت و تغذیه می‌پردازند و با کاهش دما در این منطقه، کوچ خود را به مناطق گرم‌تر ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه ورود پلیکان‌های سفید و دیگر پرندگان مهاجر، زیبایی خاصی به این تالاب بین‌المللی بخشیده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده و با توجه به کاهش دمای هوا در مناطق شمالی بر تعداد پرندگان مهاجر در این تالاب افزوده شود.

وی اضافه کرد: تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» به دلیل تنوع غذایی و وضعیت و امنیت مناسب به یکی از استراحتگاه‌ها و زیستگاه‌های مهم پرندگان در شمال‌غرب کشور تبدیل شده و همه‌ساله پذیرای شمار زیادی از انواع پرندگان مهاجری است که در مسیر پرواز خود وارد این تالاب می‌شوند.

وی از اهالی روستاهای اطراف این تالاب خواست با توجه به حضور شمار زیادی از پرندگان مهاجر در تالاب، ورود شکارچیان و افراد متخلف را به محیط‌بانان اطلاع دهند تا اقدامات لازم در برخورد با آنها انجام گیرد.

پلیکان سفید یا همان مرغ سقای سفید بزرگ (Pelecanus onocrotalus) یک پرنده از خانواده مرغ‌ سقاییان است؛ محل زندگی آن از جنوب شرق اروپا تا سراسر آسیا و آفریقا و در باتلاق‌ها و دریاچه‌های کم‌عمق است.
مرغ سقاهای سفید بزرگ در هنگام کوچ به شکل منظم در یک خط یا دایره‌وار حرکت می‌کنند.

تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالاب‌های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و باارزش‌ترین زیستگاه‌های انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در شمال‌غرب کشور به شمار می‌رود.
این تالاب که به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصربفرد خود در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد، به نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجان‌غربی تبدیل و به این ترتیب به عنوان یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است.

براساس آخرین بررسی‌ها تعداد ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به ۱۱ خانواده در این تالاب شناسایی شده است که در صورت اضافه کردن گونه‌های خشکی‌زی، این تعداد به بیش از ۱۸۰ گونه خواهد رسید که همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار می‌سازد؛ از گونه‌های مهم پرندگان این تالاب می‌توان به فلامینگو، چنگر، اردک بلوطی، اردک سرسفید، حواصیل خاکستری، پرستوی دریایی، اردک مرمری، باکلان کوچک، پلیکان سفید، چوب پا، کشم بزرگ و عروس غاز اشاره کرد.
انواع نادری از پرندگان همچون خروس کولی دم‌سفید، اردک سرسفید، اردک مرمری نیز که در فهرست پرندگان در خطر انقراض هستند، در این تالاب دیده می‌شود.

تاکنون ۴۵ گونه گیاهی از ۳۵ جنس و ۱۷ خانواده در کانی‌برازان شناسایی شده که بیشتر آنها از خانواده «اسفناج/ Chenopodiaceae» و «گندمیان/ Graminae» است؛ گونه‌های شناسایی شده در داخل تالاب نیز شامل نی، بوریا، جگن و گز است.

علاوه بر تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان»، تالاب‌های دایمی حسن‌خان و قوپی‌باباعلی و تالاب‌های فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قره‌قشلاق نیز در مهاباد وجود دارد.

انتهای پیام

منبع:ایرنا


http://www.mohitzist.ir/fa/content/5464