کد مطلب:5248
تاریخ انتشار:25 مهر 1398 ساعت 13:16
چاپ چاپ

طی ۵ سال گذشته ۱۰ درصد از یخچال‌های سوئیس از بین رفته‌اند

نتایج یک مطالعه نشان داده که یخچال‌های طبیعی سوئیس در پنج سال گذشته یک دهم از حجم خود را از دست داده‌اند.

نتایج یک مطالعه نشان داده که یخچال‌های طبیعی سوئیس در پنج سال گذشته یک دهم از حجم خود را از دست داده‌اند. نتایج این تحقیق از منظر میزان ذوب شدن یخچال‌ها در میان دیگر پژوهش‌هایی که طی قرن گذشته انجام شده استثنایی است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، براساس مطالعه سالانه وضعیت یخچال‌های طبیعی که توسط آکادمی علوم سوئیس منتشر شده «اندازه گیری‌۲۰ یخچال سوئیس نشان داده که امسال میزان ذوب این یخچال‌ها به رکورد تازه‌ای رسیده است.»

این مطالعه که در بحبوحه هشدار جهانی در مورد تغییرات آب و هوایی انتشار یافته، نشان داد که موج‌ گرمای شدید در تابستان امسال، وضعیت ذوب یخچال‌ها را وخیم کرده و تنها در صورت وجود یک زمستان پر برف و بارش می‌تواند دامنه ذوب یخچال‌های طبیعی در سال جاری را کاهش دهد.

در این پژوهش همچنین آمده است که «ماه‌های آوریل و مه، پوشش برفی روی یخچال‌های طبیعی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد بیش از حد معمول بود اما طی دو هفته گرمای شدید در اواخر ژوئن و اواخر ژوئیه میزان ذوب برف و یخ در یخچال‌های سوئیس معادل کل مصرف سالانه آب آشامیدنی در این کشور بود. نتیجه آن شد که لایه ضخیم برف به سرعت آب شد و روند ذوب یخچال‌ها نیز تا اوایل سپتامبر ادامه یافت.»

این پژوهش تاکید کرده که این آمار نشان می‌دهد «در ۱۲ ماه گذشته حدود ۲ درصد کل حجم یخچال‌های طبیعی سوئیس از بین رفته است.»

مطالعه روز سه‌شنبه کمتر از یک ماه پس از آغاز «تشییع جنازه» نمادین در اعتراض به ناپدید شدن یخچال‌ «پیزول» انجام شد. این یخچال یکی از ۵۰۰ یخچالی است که از اوایل قرن بیستم در ناحیه کوه‌های آلپ سوئیس ناپدید شده است.

یک مطالعه دیگر که توسط یخچال‌شناسان در مؤسسه فناوری فدرال زوریخ انجام شده نیز نشان می‌دهد که بیش از ۹۰ درصد از ۴ هزار یخچال‌ طبیعی که در سراسر آلپ قرار دارند در صورتی که انتشار گازهای گلخانه‌ای مهار نشود در انتهای قرن حاضر ناپدید می‌شوند.


انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/5248