کد مطلب:4531
تاریخ انتشار:8 خرداد 1398 ساعت 13:29
چاپ چاپ

مقامات مالزی: کانتینرهای حامل زباله وارداتی عودت داده می‌شوند

وزیر محیط زیست مالزی از تصمیم این کشور برای بازگرداندن ۹ کانتینر محموله پسماندهای پلاستیکی را که به طورغیرقانونی از دیگر کشورها ارسال شده بود، خبر داد.

وزیر محیط زیست مالزی از تصمیم این کشور برای بازگرداندن ۹ کانتینر محموله پسماندهای پلاستیکی را که به طورغیرقانونی از دیگر کشورها ارسال شده بود، خبر داد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، وزیر محیط زیست مالزی با بیان این که مالزی دیگر محل دفن پسماندهای کشورهای توسعه یافته نخواهد بود و افرادی با چنین فعالیت‌های غیرقانونی مسوول تخریب اکوسیستم مالزی هستند، اظهار کرد: ما با این فعالیت‌ها مقابله خواهیم کرد و اگرچه کشور کوچکی هستیم اما مورد ظلم واقع نخواهیم شد.

این کانتینرهای پر از پسماند از کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلیس، سنگاپور، هلند، استرالیا، ژاپن، چین، عربستان سعودی و بنگلادش به مالزی ارسال شده‌اند و شامل ۴۵۰ تُن پسماند از جمله کیسه‌های‌ شیر، بسته‌بندی پلاستیکی و حتی دیسک‌های فشرده هستند.

روز گذشته (سه‌شنبه) وزارت محیط زیست مالزی با بیان این که کشورهای توسعه یافته اغلب پسماندهای خود را به بهانه بازیافت به کشورهای در حال توسعه مانند مالزی ارسال می‌کنند، خاطر نشان کرد که مالزیایی‌ها مجبور به تحمل کیفیت هوای پایین به دلیل سوختن پلاستیک هستند که منجر به خطرات بهداشتی، آلودگی رودخانه‌ها، دفن غیرقانونی زباله ‌ها و دیگر مشکلات مرتبط می‌شود.

مقامات وزارت محیط زیست مالزی هم‌چنین در حال بررسی ۶۰ کانتینر دیگر حاوی ۳۰۰۰ تُن پسماند که آن‌ها نیز به کشورهای مبدا بازگردانده می‌شوند، هستند. مقامات مالزی مدعی شده‌اند که تاکنون ۱۲۰ کانتینر پسماند ارسالی از کشورهای توسعه‌یافته را بازرسی کرده‌اند. ماه گذشته نیز مالزی پنج کانتینر زباله را به اسپانیا بازگردانده بود.

مالزی از سال گذشته که چین واردات پسماندها به کشور خود را در تلاشی برای بهبود وضعیت زیست محیطیِ این کشور ممنوع ساخت، تاکنون در حال مبارزه با ورود پسماندهای خارجی به کشور خود است. چین اگر چه هم‌چنان واردات پلاستیک، کاغذ و فلز قراضه را در کشور خود ادامه می‌دهد اما دیگر مجوز ارسال محموله‌های حاوی پسماندهای پلاستیکی یا مواد بازیافت‌پذیر مختلط با زباله را نمی‌دهد. این حرکت چین کشورهای صادرکننده زباله را به فکر کردن به مکان‌هایی جدید برای دفن منابع بی‌انتهای زباله خود واداشته است.

بر اساس گزارش ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی "گرین‌پیس" مالزی به "سایت جدید دفن زباله" برای پسماندهای پلاستیکی بیش از ۱۹ کشور تبدیل شده است. تایلند، ویتنام و فیلیپین نیز مانند مالزی به محلی برای دفن پسماندهای پلاستیکی کشورهای توسعه یافته مبدل شده‌اند.

تنها بین ماه‌های ژانویه تا ژوئیه ۲۰۱۸ میلادی مالزی شاهد واردات ۷۵۴ هزار تن پلاستیک به خاک خود بوده است.

بنا بر گزارش اسپوتنیک، در اوایل ماه جاری میلادی، دولت‌های ۱۸۷ کشور با توافق جدید سازمان ملل متحد با هدف محدود کردن صادرات نامحدود زباله‌های پلاستیکی موافقت کردند. با این حال آمریکا تصمیم ندارد به معاهده "بازل"، پیمانی که در آن انتقال مواد خطرناک بین مرزها را تنظیم می‌کند، بپیوندد. طبق معاهده ۱۹۸۹، صادرکنندگان باید قبل از ارسال محموله پسماندها به طور تفکیک نشده از کشورهای وارد کننده رضایت بگیرند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/4531