کد مطلب:3039
تاریخ انتشار:2 تیر 1397 ساعت 17:59
چاپ چاپ

هر روز چه تعداد حیوان به دنیا می‌آیند؟

کک‌ها، پستانداران، خزندگان، چرندگان و پرندگان؛ همه و همه تولید مثل می‌کنند، شاید عاشق نشوند، اما تولیدمثل می‌کنند.

کک‌ها، پستانداران، خزندگان، چرندگان و پرندگان؛ همه و همه تولید مثل می‌کنند، شاید عاشق نشوند، اما تولیدمثل می‌کنند؛ بنابراین آیا می‌توان برآورد کرد که چه تعداد حیوان روزانه به دنیا می‌‎آیند؟

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، اول از همه، باید پرسید که منظور ما از "حیوان" چیست؟ دیکشنری انگلیسی آکسفورد حیوان را به عنوان "یک ارگانیسم زنده که از مواد آلی تغذیه می‌کند، دارای ارگان‌های تخصصی و سیستم عصبی است و می‌تواند به سرعت در برابر محرک‌ها پاسخ دهد" تعریف می‌کند.

به این ترتیب، حیوانات شامل پستانداران و غیرپستانداران، مهره‌داران و بی‌مهره‌گان و حیواناتی که تخم می‌گذارند یا زنده‌زایی می‌کنند، می‌شود.

برای اینکه شما ایده‌ای از این پرسش و البته از پاسخ داشته باشید، بیایید با موجودی که به قابلیت رشد و تکثیر زیادش شناخته می‌شود شروع کنیم: خرگوش یا همان باگزبانی خودمان.

"حیات‌‎وحش بریتانیا" جمعیت خرگوش وحشی در بریتانیا را ۴۰ میلیون برآورد می‌کند. دربریتانیا، یک خرگوش معمولا هفت بار زایمان می‌کند که در هربار آن سه تا هفت بچه به دنیا می‌آورد.

اگر هر خرگوش در کشور هفت زایمان داشته باشد که در هرکدام پنج بچه به‌دنیا بیاورداین یعنی هر روز یک میلیون و ۹۱۷ هزار و ۸۰۸ خرگوش متولد می‌شود.

با این تفاصیل باید گفت که متاسفانه - یا خوشبختانه که بستگی به نظر شما دارد - میزان مرگ و میر در بین بچه‌خرگوش‌ها بالاست و به همین دلیل همه بچه‌خرگوش‌هایی که به دنیا می‌آیند نمی‌مانند و به بلوغ نمی‌رسند.

اما ببینیم وضعیت گونه‌های کم‌جمعیت‌تر مثل "پنگوئن هومبولت"چگونه است. این نوع پنگوئن بیشتر در مناطق ساحلی شیلی و پرو زندگی می‌کند.

پنگوئن‌های هومبولت‌ معمولا هربار تخمگذاری می‌کند همزمان دو تخم می‌گذارد. پنگوئن هومبولت معمولا سالانه دوبار تخمگذاری می‌کند.

همه این تخم‌ها به جوجه تبدیل نمی‌شوند. اگر به آمار نگاه کنیم، می‌توانیم بگوییم سالانه ۱۴ هزار و ۴۰۰ پنگوئن هامبولت تبدیل به جوجه می‌شوند.یا به عبارتی در هر روز کمتر از ۴۰ جوجه هومبولت سر از تخم در می‌آورند.

این تعداد زیاد نیست. نهادهای مرتبط، پنگوئن هومبولت را یک گونه "تهدیدشده"‌ و "در معرض آسیب" می‌دانند.

اگر این تعداد را با گونه‌هایی مانند مرغ مقایسه کنید که "تهدیدشده" نیستند، متوجه می‌شوید که آمار و ارقام به شکل معناداری متفاوتند.

براساس داده‌های سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، می‌توان برآورد کرد که روزانه بیش از ۶۲ میلیون جوجه مرغ در سراسر جهان متولد می‌شود.

این رقم بسیار زیاد است و بعد از مرغ‌ها، زنبورها بسیار پرجمعیت هستند.

تخمین زده می‌شود که ملکه مادر زنبور عسل در ماه‌های گرم سال، روزانه ۱۵۰۰ تخم می‌گذارد. در ژانویه ۲۰۱۸ روی حدود ۲۴۷ هزار و ۴۶۱ کندوی زنبور عسل در بریتانیا را مطالعه شد.

دراین پژوهش معلوم شد در تابستان در بهترین وضعیت، روزانه بیش از ۳۷۱ میلیون جوجه زنبور عسل به دنیا می‌آیند.

هیچکدام از این‌ آمار به نظر خیلی دقیق نمی‌آیند، نه؟"مونیکا بوهم"، از باغ وحش لندن معتقد است که جمع کردن تعداد بچه‌های حیوانات برای اینکه به عددی واحد برسیم، کار غیرممکنی است چون ما به اندازه کافی درباره عادت‌های تولیدمثل بیشتر گونه‌ها اطلاعات نداریم.

با این حال، پروفسور اکسل راسبرگ، از دانشگاه ملکه مری، می‌گوید، ممکن است پاسخی برای این سوال داشته باشد.

او می‌گوید گونه‌هایی که وزن‌شان یک هزارم گونه‌های دیگر است، جمعیت‌شان معمولا هزاربار پرتعدادتر است. یعنی مثلا جمعیت زنبورهای عسل بیشتر از فیل‌هاو یا مورچه‌ها بیشتر از مورچه‌خواران هستند.

یکی از فراوان‌ترین حیوانات در این سیاره، "نماتد" است که به عنوان کرم‌ لوله‌ای نیز شناخته می‌شود. در هر متر مربع زمین سه میلیون "نماتد" وجود دارند.

یک گونه از "نماتد" که به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته، Caenorhabditis Elegans یا کرم الگانس است. آنها حدود پنج تخم در ساعت می‌گذارند. می‌توان گفت که هرروز ۶۰۰ کوینتیلیون "نماتد" در دنیا متولد می‌شوند و این بدون احتساب "نماتد"هایی است که در آب زندگی می‌کنند. ۶۰۰ کوینتیلون یعنی یک شش با ۲۰ تا صفر.

این تنها یک گونه از جانواران است اما جانوری با جمعیت زیاد. ۴۰ پنگوئن هومبولت، ۶۲ میلیون مرغ، خرگوش خزنده و حتی ۳۷۱ میلیون زنبور عسل در مقایسه با این گونه پرجمعیت،کم رنگ می‌شوند. بنابراین ما می‌‎توانیم این را به عنوان تخمین کلی برای تمام گونه‌های حیوانی استفاده کنیم.

اعتقاد بر این است که حدود ۷.۷ میلیون نوع حیوان یا جانور شناخته شده، روی زمین وجود دارد. اداره ملی اقیانوسی و جوی برآورد می‌کند که حدود ۹۵درصد اقیانوس و ۹۹ درصد از سطح اقیانوس تاکنون کشف نشده است.

بنابراین - تا زمانی که تمام گونه‌های موجود در زمین را مطالعه نکرده‌ایم - این سوال، بدون پاسخ باقی می‌ماند.
انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/3039