کد مطلب:22722
تاریخ انتشار:16 اسفند 1401 ساعت 17:35
چاپ چاپ

پاسداشت تلاش ۱۳ فعال و نهاد محیط زیستی در هجدهمین دوره جایزه استاد دکتر تقی ابتکار

هجدهمین جایزه محیط زیستی دکتر تقی ابتکار در مرکز صلح و محیط زیست با حضور فعالان و نهادهای حامی محیط زیست، پیشکسوتان و اساتید این حوزه برگزار شد.

هجدهمین جایزه محیط زیستی دکتر تقی ابتکار در مرکز صلح و محیط زیست با حضور فعالان و نهادهای حامی محیط زیست، پیشکسوتان و اساتید این حوزه برگزار شد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، معصومه ابتکار مؤسس و رئیس هیات مدیره مرکز غیردولتی صلح و محیط زیست در این مراسم یادآور شد:

بسیاری از پایه‌گذاری هایی که مرحوم پدر انجام دادند، سالها بعد نتیجه داد؛ از اصل ۵٠ قانون اساسی تا بقای سازمان حفاظت محیط زیست، از پایه گذاری دانشگاه علمی کاربردی و توسعه آموزش های علمی کاربردی در سطوح دانشگاهی برای جوانان که علاقمند هستند از آموزش های نظری به سمت آموزش کاربردی حرکت کنند؛ همچنین فناوری نانو که باز هم در دورانی که ایشان سمت  مشاور رئیس جمهور در علوم و فنون را داشتند، بنیانگذاری شد. آن موقع معاونت  علمی رئیس جمهور هنوز ایجاد نشده بود. او از همراهان دکتر مصدق و علی شریعتی بود و با صبر و تلاش تحولات را ایجاد کرد.

سپس بیانیه هیات داوران توسط دکتر یوسف حجت رئیس هیات به شرح زیر قرائت شد:

بسم الله الرحمن الرحیم
اکنون که کشور با چالش های متعدد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مواجه است، نهادهای مدنی می توانند منادی امید برای عبور از معضلات و بحران ها با تلاش درایت و انسجام باشند؛ که ماهیت نهادهای مدنی این چنین است.   

مرکز صلح و محیط زیست اینک 18 سال است که جایزه ای را به نام مرحوم استاد دکتر تقی ابتکار برای پژوهشگران و فعالین عرصه محیط زیست با حمایت خانواده آن مرحوم، تقدیم دوستداران طبیعت و اعتلای کشور می کند.

دکتر تقی ابتکار از پایه گزاران اصل 50 قانون اساسی و اولین رییس سازمان حفاظت محیط زیست پس از انقلاب  بود. او از آن دوران که مانع انحلال سازمان حفاظت محیط زیست شد تا هنگام درگذشت که مشاور علوم و فنون رییس جمهور سیدمحمد خاتمی بود، لحظه ای از تلاش بازنایستاد؛ اگر چه در فراز و نشیب ها با عواملی که خسته یا ناامیدش کنند بسیار مواجه شد.

برگزاری هر ساله این جایزه از سوی مرکز صلح و محیط زیست با هدف ایجاد بارقه ای از امید در شرایط سخت برای مردمی است که به کشور و محیط زیست علاقمند هستند و تاکنون برای حفاظت و پیشرفت این آب و خاک فداکاری ها کردند.

برنامه ریزی برای اعطای جایزه به پژوهشگران و تلاشگران عرصه حفاظت از محیط زیست کشور از سال 1380 صورت گرفت که تا سال 1384 توسط فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران اعطا شد.

با تاسیس مرکز صلح و محیط زیست به عنوان نهادی مدنی و غیردولتی در سال 1384، اعطای این جایزه سالانه توسط این مرکز انجام شده و اینک شاهد برگزاری هجدهمین دوره آن هستیم.

فراخوان این دوره از دی ماه سال جاری در شبکه های اجتماعی و رسانه ها، همچنین دانشکده های محیط زیست کشور اعلام شد و سپس به مدت 10 روز تمدید شد.

هیات داوران شامل 4 تن از پیشکسوتان حوزه محیط زیست که همچنین از اساتید با سابقه دانشگاههای کشور هستند و مدیرعامل مرکز صلح و محیط زیست در تاریخ هشتم اسفند ماه تشکیل و با بررسی پرونده های رسیده براساس شاخص های مندرج در فراخوان، پژوهشگران و فعالین سال 1401 انتخاب شدند.

لازم است در خاتمه از همه پاسخ دهندگان به این فراخوان تشکر شود که نبود نامشان در میان منتخبین امسال، چیزی از ارزش تلاش هایشان کم نمی کند. همچنین سپاس از همه تلاشگران عرصه محیط زیست و طبیعت و نیز صلح و انسان دوستی.

در هجدهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار لوح تقدیر هیات داوران به خانم ها مهشاد شهریاری برای طراحی سیستم جذبی با قابلیت بازیابی انواع مواد موثره طبیعی از عصاره‌های گیاهی و انواع مواد دورریز، جمیله شکرانی به خاطر تلاش‌های فرهنگی برای حفاظت از محیط زیست به خصوص تالاب‌ها و ارایه طرح‌های اقتصادی محیط زیستی جایگزین و الناز ایمانی برای حمایت از درختکاری و ترویج فرهنگ زندگی سبز از طریق طراحی برنامه دُنَک، تعلق گرفت.

همچنین جایزه تلاشگر بخش تشکل‌های مردم نهاد به انجمن همیاران محیط زیست مسجد سلیمان به واسطه آموزش مستمر و تلاش برای جریان‌سازی فرهنگی در موضوعات مختلف محیط زیستی با برپایی پویش‌های اجتماعی برای جلب مشارکت مردم، جایزه تلاشگران مردمی به موسسه غیردولتی دوستداران طبیعت جهان‌نما به خاطر تلاش مجدانه برای حفاظت از منطقه ارزشمند جهان‌نما در استان گلستان از طریق آموزش اقشار مختلف جامعه و جلب مشارکت آنان با برگزاری گردهمایی‌ها و جشنواره‌های بزرگ برای پاکسازی طبیعت، جایزه تلاشگران محلی به انجمن میراث پریشان کازرون برای تمرکز بر آموزش کودکان و نوجوانان برای حفاظت از محیط زیست و تربیت کنشگران محیط زیستی و آموزش نونهالان ۶ تا ۱۲ ساله، جایزه فعال محیط زیستی به «محمد مه رو» به خاطر سال‌ها آموزش و فرهنگسازی مستمر برای حفاظت از تالاب‌ها، جایزه فعال محیط زیست محلی به صیاد شیخی به خاطر فعالیت‌های تحقیقاتی، حفاظت از تالاب‌ها و راه‌اندازی کانون عکاسان حیات وحش در شهرستان نقده تعلق گرفت.

لیلا مرگن به خاطر سال‌ها تلاش مجدانه در انعکاس اخبار و گزارش‌های محیط زیستی جایزه خبرنگار حافظ محیط زیست را از آن خود کرد و جایزه رسانه حافظ محیط زیست به روزنامه «پیام‌ما» به خاطر رویه مستقل و کارشناسانه در انعکاس اخبار و گزارش‌های محیط زیستی و توسعه پایدار تعلق گرفت. جایزه پژوهشگر جوان به سودابه قره محمودلی به خاطر تحقیق و بررسی در زمینه دست‌یابی به روش‌های پایدار زیستی و مدیریتی مهار فرسایش آبی، جایزه پژوهشگر توسعه پایدار به محمد حسین شریف‌زادگان، استاد دانشگاه شهید بهشتی به خاطر سال‌ها تدریس و تحقیق و چاپ مقالات در مجلات معتبر داخلی و بین المللی و تدوین دو جلد کتاب محیط زیست و توسعه پایدار، جایزه پژوهشگر پیشکسوت به رضا مکنون، عضو هیات علمی و دانشیار بازنشسته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، راهنمای پایان‌نامه‌های تحقیقاتی کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه‌های آب، محیط زیست، آلودگی منابع، حکمرانی آب و آینده پژوهی، انتشار بیش از ۱۵۰ مقاله علمی-پژوهشی، نایب رئیس کمیته ملی توسعه پایدار به مدت ۲۳ سال و اخذ نشان دولتی درجه ۳ خدمت تعلق گرفت.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/22722