کد مطلب:22571
تاریخ انتشار:9 بهمن 1401 ساعت 12:42
چاپ چاپ

جایزه ملی محیط زیست موثر در فرهنگ‌سازی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جایزه ملی محیط زیست را رکن مهم فرهنگ‌سازی و گامی در جهت اجرای اصل ۵۰ قانون اساسی دانست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جایزه ملی محیط زیست را رکن مهم فرهنگ‌سازی و گامی در جهت اجرای اصل ۵۰ قانون اساسی دانست.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)،
علی سلاجقه درباره اقدامات انجام شده برای بسط و گسترش جایزه ملی محیط زیست اظهار کرد: بی‌شک یکی از موثرترین راه‌ها برای تشویق مردم، صنایع و دستگاه‌های دولتی به منظور تلاش در حوزه محیط زیست و مردمی‌سازی محیط زیست، معرفی هرچه بیشتر و بهتر این جایزه است.

وی افزود: اگر صنعت، مردم و سمن‌ها بدانند که به واسطه کاری که از روی علاقه و عرق به وطن برای محیط زیست انجام می‌دهند، از آنان تقدیر می‌شود، به‌طور قطع این امر باعث ایجاد انگیزه بیشتر برای حفاظت از محیط زیست می‌شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: زیرساخت اصلی حفظ، ارتقاء و احیای محیط زیست فرهنگسازی است که این جایزه یکی از ارکان‌های اساسی این مهم به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: ما معتقدیم از آنجایی که در اصل ۵۰ قانون اساسی به‌صراحت تاکید شده است که حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی است با برگزاری رویدادهایی مانند جایزه ملی که بخش ناچیزی از اجرای جهاد تبیین است، به اشاعه فرهنگ حفاظت توسط عموم مردم کمک و در نتیجه برای اموری مانند آن گام‌های موثری برای تحقق این اصل مصرح قانون اساسی برداشته می‌شود.

سلاجقه درباره دلیل احیای جایزه ملی محیط زیست گفت: جایزه ملی محیط زیست مطابق با آیین‌نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست وظیفه قانونی سازمان است. بر اساس آن سازمان مکلف به اعطای جایزه به اشخاص و موسساتی شده است که به نحوی از انحاء خدماتی در جهت حفاظت و بهسازی محیط زیست ارائه کرده‌اند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مقررات اعطای این جایزه نیز در سال ۱۳۷۷ در شورای عالی حفاظت محیط زیست مورد تصویب قرار گرفته است بنابراین تصمیم به احیای جایزه ملی محیط زیست در وهله اول تصمیم به انجام وظایف قانونی سازمان است که متاسفانه در چهار سال گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود.

وی در ادامه اظهارکرد: در دولت سیزدهم اعتقاد ما بر مردمی‌سازی محیط زیست به معنای مشارکت عمومی در حفاظت از محیط زیست و بهره‌گیری از این پتانسیل عظیم مشارکت مردمی است.

سلاجقه افزود: در این راستا یکی از وظایف ما قدرشناسی از زحمات و تلاش‌های محققان، مدیران و فعالان محیط زیست به منظور تشویق و ترغیب اشخاص حقیقی، حقوقی و نهادهای مدنی برای توسعه فعالیت‌های دوستدار محیط زیست است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره تاثیر این رویداد بر معرفی فرهنگ محیط زیست به جامعه اظهارکرد: اعطای جایزه ملی محیط زیست از دو جنبه در معرفی فرهنگ محیط زیست می‌تواند تاثیرات مثبت و عمیقی برجای نهد.

وی ادامه داد: نخست آنکه وقتی فردی در جایگاه حقیقی یا حقوقی فعالیتی به خاطر علاقه، دغدغه‌مندی و داوطلبانه برای حفاظت از محیط زیست انجام می‌دهد، می‌داند که جایی هست که این فعالیت در آن دیده می‌شود و مورد تشویق قرار می‌گیرد. این امر باعث گسترش فعالیت‌های داوطلبانه و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست سلاجقه در پایان گفت: دومین موردی که می‌توانیم در تاثیرگذاری جایزه ملی محیط زیست بر فرهنگ محیط زیست به آن اشاره کنیم، معرفی فعالیت‌ها و اقدامات برجسته و ارزنده‌ای است که در راستای محورهای هفت گانه جایزه ملی انجام گرفته است. این فعالیت‌ها خود می‌تواند الگویی برای سایر علاقه‌مندان باشد و معرفی آنان باعث اشاعه و تکثیرشان خواهد شد.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/22571