کد مطلب:21995
تاریخ انتشار:25 شهریور 1401 ساعت 13:04
چاپ چاپ

نقش تغییرات اقلیمی در وقوع سیل‌های اخیر پاکستان

کارشناسان اعلام کرده‌اند که گرم شدن کره زمین احتمالا در سیل‌های ویرانگری که پاکستان را درنوردیده، نقش داشته است.

کارشناسان اعلام کرده‌اند که گرم شدن کره زمین احتمالا در سیل‌های ویرانگری که پاکستان را درنوردیده، نقش داشته است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، کارشناسان گروه اسناد آب و هوای جهان می‌گویند تغییرات آب و هوایی ممکن است شدت بارندگی‌ها در پاکستان را افزایش داده باشد؛ با این حال، ابهامات زیادی در نتایج تحقیقات این گروه وجود دارد و بنابراین تیم تحقیق قادر به تعیین دقیق میزان تاثیر نبوده است.

طی دو ماه پس از شروع سیل در پاکستان، ده‌ها میلیون نفر آسیب دیده‌ و حدود ۱۵۰۰ نفر به دلیل بالا آمدن آب جان خود را از دست داده‌اند. شدت بارندگی باعث شد که آب رودخانه سند بالا آمده و از کناره‌های خود خارج شود؛ در حالی که رانش زمین و سیل‌های شدید شهری مناطق بسیاری را به باتلاق تبدیل کرد.

از همان ابتدا، سیاستمداران به تغییرات آب و هوایی اشاره و اعلام می‌کردند که گرمایش زمین سهم قابل توجهی در بروز این سیل ویرانگر داشته است؛ اما اکنون اولین تحلیل علمی این واقعه می‌گوید که وضعیت پیچیده‌تر از آن است که به نظر می‌آمد.

مطمئناً موج‌های گرمای فلج‌کننده‌ای که در اوایل سال جاری هند و پاکستان را فراگرفته بود، آسان‌تر قابل انتساب به تغییرات آب و هوایی بودند و محققان دریافته‌اند که تغییرات اقلیمی احتمال وقوع آن‌ها را تا ۳۰ برابر بیشتر کرده است.

با این حال ارزیابی باران‌های سیل‌آسا سخت است.

پاکستان در حاشیه منطقه موسمی قرار دارد که الگوی بارندگی در آن سال به سال بسیار متغیر است.

عوارض دیگری هم در وقوع این حادثه در پاکستان نقش داشته است که شامل تاثیر رویدادهای آب و هوایی در مقیاس بزرگ مانند لانینا است که در آخرین سیل بزرگ پاکستان در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز نقش داشت.

در طول دوره ۶۰ روزه بارندگی شدید در تابستان امسال، کارشناسان افزایش حدود ۵۰ درصدی آب در حوضه رودخانه سند را ثبت کردند و در سنگین‌ترین دوره پنج روزه بارندگی در استان‌های سند و بلوچستان هم میزان بارندگی حدود ۷۵ درصد ثبت شده است.

سپس محققان از مدل‌های آب و هوایی برای تعیین میزان احتمال وقوع این رویدادها در جهان، بدون گرم شدن زمین استفاده کردند.

برخی از مدل‌ها نشان می‌دهند که افزایش شدت بارندگی می‌تواند ناشی از تغییرات آب و هوایی به دلیل فعالیت های انسانی باشد؛ با این حال عدم قطعیت قابل توجهی در نتایج وجود داشت.

"فریدریک اتو" از امپریال کالج لندن، یکی از نویسندگان این گزارش است و می‌گوید: شواهد ما نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی نقش مهمی در این رویداد ایفا کرده است؛ اگرچه که با وجود تجزیه و تحلیل صورت گرفته، به ما اجازه نمی دهد که میزان این نقش را تعیین کنیم.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/21995