کد مطلب:19618
تاریخ انتشار:12 دی 1400 ساعت 15:02
چاپ چاپ

وزارت نیرو بازتخصیص حق‌آبه تالاب‌ها را در دستور کار قرار دهد

در حوضه‌های آبریز مصارف بیشتر شده است و اگر بازتخصیص صورت نگیرد، وضعیت تالاب‌ها خطرناک خواهد شد. تامین حق‌آبه کف خواسته‌های ما برای تالاب‌هاست.

مدیر کل دفتر تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در نشست برخط امروز با اشاره به اهمیت بازتخصیص حق‌آبه تالاب‌ها گفت:در صورتی که بازتخصیص حق‌آبه انجام نشود وضعیت تالاب‌ها خطرناک خواهد شد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، مرجان اشرفی زاده با اشاره به مسئله حق‌آبه تالاب‌ها خاطرنشان کرد: حق‌آبه تالاب‌ها تعیین شده و پیگیری‌ها برای پرداخت آن با وزارت نیرو صورت گرفته است همچنین ما جلساتی برگزار می‌کنیم تا بازتخصیص‌هایی که وزارت نیرو باید انجام بدهد، مشخص شود. در حوضه‌های آبریز مصارف بیشتر شده است و اگر بازتخصیص صورت نگیرد، وضعیت تالاب‌ها خطرناک خواهد شد. تامین حق‌آبه کف خواسته‌های ما برای تالاب‌هاست.

وی درباره ژئوپورتال تالاب‌ها گفت: ژئوپورتال تالاب‌ها آماده شده است و همه اطلاعات تالاب‌ها در آن وجود دارد.

اشرفی زاده با اشاره به اقدامات دفتر تالاب‌ها برای احیای تالاب صالحیه و دریچه قم اظهارکرد: بحث قرق تالاب صالحیه در دستور کار قرار گرفته است و با حفظ پوشش گیاهی منطقه گرد و غبار کنترل خواهد شد. دریاچه قم مسئله بسیار پیچیده ای است. این تالاب در پایاب بسیاری از رودها قرار گرفته است و ما در حال رایزنی با وزارت نیرو هستیم تا تامین حقابه آن انجام شود. برداشت نمک از این اکوسیستم شکننده  سبب شده تا فشار زیادی به این دریاچه تحمیل شود.

در ادامه مهری اثنی عشری - مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران - درباره وضعیت طرح حفاظت از تالاب های ایران اظهار کرد: برنامه‌های سال ۲۰۲۱ این طرح تقریبا در حال تکمیل شدن و برنامه‌های سال جدید در حال آغاز شدن است. تالاب‌های اصلی که روی آنها برنامه ریزی شده تالاب‌های ارومیه، شادگان و بختگان هستند.

وی افزود: پروژه‌های  اصلی که روی آن‌ها کار شده، استفاده از فناوری‌های نوآورانه، ارزیابی آسیب‌پذیری و پایش آنلاین تالاب‌هاست. رویکردی که ما سعی در ترویج آن داریم «کلایمت اسمارت» و نسبت به آب و هوا هوشمند هستند همچنین کشاورزی پایدار، مشارکت جامعه محلی و آگاهی‌رسانی عمومی و جلب مشارکت مردم نیز در دستور کار ما قرار دارد.

اثنی عشری تاکید کرد: ما برنامه داریم تا تجربه دریاچه ارومیه را به عنوان یک مدل در سطح ملی معرفی و دستورالعمل‌های مرتبط با آن را در همه تالاب‌ها تدوین و استفاده کنیم.

در ادامه این نشست ندا فلسفی - مدیر ملی پروژه سیستان و هامون - با اشاره به پروژه هامون به عنوان طرحی بین‌المللی خاطرنشان کرد:  پروژه بین‌المللی سیستان بر اساس برنامه توسعه سازمان ملل متحد از دو سال پیش مقارن با شیوع ویروس کرونا شروع شد. با آغاز این پاندمی، پروژه حضور فیزیکی خود را کمتر کرد و برنامه‌ریزی و شناخت عمیق از منطقه در اولویت قرار گرفت. برای سال ۲۰۲۲ برنامه‌ریزی خوبی  در این طرح انجام شده و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند باد و خورشید ، کشاورزی سازگار با اقلیم بر اساس تغییرات اقلیمی، گردشگری و صنایع دستی ، کسب و کار های خرد خانگی مطرح شده است.

وی افزود: این منطقه پتانسیل خوبی دارد. مرزی بودن منطقه و میراث فرهنگی آن باعث می‌شود بازاریابی در منطقه برای پایدارسازی معیشت‌ها راحت‌تر انجام شود همچنین بازاریابی در این منطقه بر اساس زنجیره محصولات تولیدی و ارزش آن‌ها صورت می‌گیرد.

فلسفی در پایان با تاکید بر اهمیت سیاست‌های کلان حکومتی در اجرای پروژه سیستان گفت: پروژه سیستان به سیاست‌های کلی و کلان دولت به‌خصوص وزارت امور خارجه مرتبط است. اقدامات صورت گرفته در این پروژه مربوط به تاب‌آوری جوامع محلی در سیستان است. این اقدامات شامل مدیریت پایدار آب و خاک ، گردشگری و صنایع دستی می‌شود.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/19618