کد مطلب:19445
تاریخ انتشار:6 آذر 1400 ساعت 11:35
چاپ چاپ

تغییر زمان سبز شدن برگ درختان با نورهای مصنوعی

این تحقیق بینش مهمی در مورد تاثیرات محیط شهری بر فرآیندهای طبیعی ضروری برای عملکرد اکوسیستم ارائه می‌دهد.

نتایج تحقیق جدیدی که در مجله Science منتشر شده است نشان می‌دهد که دمای گرمتر و نورهای مصنوعی در شهرها می‌توانند زمان سبز شدن درختان شهری در بهار را تغییر دهند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، در این تحقیق مشخص شد که برگ درختان در شهرهای ایالات‌متحده در مقایسه با مناطق روستایی زودتر جوانه می‌زند و نور مصنوعی به همراه گرمایش آب‌وهوا این تاثیر را تسریع می‌کند.

لین منگ، سرپرست این مطالعه و محقق ارشد آزمایشگاه ملی لارنس برکلی در برکلی  کالیفرنیا گفت: تاثیر آلودگی نوری بر فنولوژی (پدیده‌شناسی) پوشش گیاهی یک نقطه کور است.

محققان موارد بسیاری درباره تاثیر گرم‌شدن و افزایش غلظت دی‌اکسیدکربن بر روی گیاهان کشف کرده‌اند زیرا این دو مورد از عوامل مهم تغییر آب‌وهوا هستند اما با توجه به‌ اینکه نور در طبیعت تغییر نمی‌کند معمولا به آن توجهی نمی‌شود.

در حالی که گرم‌شدن کره‌ زمین زمان رویدادهای فصلی مربوط به درختان مانند برگ شدن، جوانه‌ زدن یا سبز شدن را تغییر داده است اما محیط‌های شهری چالش‌های بیشتری برای درختان ایجاد می‌کنند ازجمله دمای گرمتر نسبت به مناطق روستایی (پدیده ای که به عنوان اثر جزیره گرمایی شهری شناخته می‌شود) و وجود نور مصنوعی در شب از منابع مختلف (چراغ‌های عمومی خیابان‌ها، ساختمان‌ها، چراغ‌های تبلیغاتی، وسایل نقلیه) که تاثیر قابل‌توجهی بر چرخه نور منظم گیاهان دارد.

دکتر منگ با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای از شبکه ملی فنولوژی ایالات‌متحده، تاریخ سبز شدن درختان در بهار را در مناطق شهری و روستایی در ۸۵ شهر بزرگ ایالات‌متحده طی سال‌های۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ مقایسه و کشف کرد که به دلیل دمای گرمتر، سبزشدن حدود ۶ روز زودتر در مناطق شهری در مقایسه با مناطق روستایی رخ داده است. علاوه بر این، در مکان‌هایی با نور مصنوعی شدید نیز سبز شدن ۹ روز زودتر اتفاق افتاد.

منگ می‌گوید: یافته‌های این تحقیق نور مصنوعی را به‌عنوان عاملی که در فنولوژی مورد مطالعه قرار نگرفته برجسته کرده است و احتمالا در روند مدت‌ زمان روز و تسریع سبز شدن زودهنگام بهار در آب‌وهوای گرمتر تاثیرگذار خواهد بود.

این تحقیق بینش مهمی در مورد تاثیرات محیط شهری بر فرآیندهای طبیعی ضروری برای عملکرد اکوسیستم ارائه می‌دهد.

محققان دریافتند، درک تاثیر دما و نور شهری بر پوشش گیاهی بر دانش ما در مورد این فعل و انفعالات اولیه اکولوژیکی می‌افزاید و به ما در طراحی مناظر شهری انعطاف‌پذیرتر کمک خواهد کرد.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/19445