کد مطلب:18105
تاریخ انتشار:1 مهر 1400 ساعت 11:27
چاپ چاپ

ذوب شدن سریع یخچال های طبیعی در رشته کوه های آلپ

یخچال های طبیعی رشته کوه های آلپ در ایتالیا همانند دیگر یخچال های طبیعی و کوهستانی در سراسر جهان به طور پیوسته در حال ذوب شدن هستند.

یخچال های طبیعی رشته کوه های آلپ در ایتالیا همانند دیگر یخچال های طبیعی و کوهستانی در سراسر جهان به طور پیوسته در حال ذوب شدن هستند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، در یک مقاله، عکاسی بر یخچال طبیعی موسوم به "فورنی" در رشته کوه های آلپ تمرکز کرده که در شمال شرق ایتالیا واقع شده است. یخچال طبیعی فورنی و توده های یخی مجاور آن در پارک ملی استلویو ایتالیا بیش از یک قرن مورد تحقیق محققان قرار گرفته اند و محققان با تکیه بر اندازه گیری ها و عکس های مربوط به اواسط قرن ۱۹ میلادی دریافتند که یخچال طبیعی فورنی که بزرگترین یخچال دره ای ایتالیا نیز محسوب می شود از حدود سال ۱۸۶۰ ، ۳.۳ کیلومتر عقب نشینی کرده و طبق محاسبات، مساحت کل این یخچال تقریباً به نصف رسیده است.

به گزارش محققان، با شتاب سریع ذوب یخچال های رشته کوه های آلپ پیش بینی می شود که یخچال طبیعی فورنی احتمالاً تا سال ۲۰۵۰ میلادی تنها ۲۰ درصد از حجم فعلی خود را حفظ خواهد کرد و همچنین تا پایان قرن جاری میلادی به طور کامل ناپدید شود.

همچنین سرنوشت مشابهی نیز در انتظار یخچال های طبیعی در سراسر اروپا است به طوری که پیش بینی شده حتی در صورتی که انتشار گازهای گلخانه ای به صفر هم برسد، نیمی از ۴۰۰۰ یخچال طبیعی آلپ تا سال ۲۰۵۰ از بین رفته و همچنین دو سوم آن ها نیز یخ های خود را تا سال ۲۱۰۰ از دست خواهند داد.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/18105