کد مطلب:14490
تاریخ انتشار:7 دی 1399 ساعت 11:53
چاپ چاپ

«گوشالا»؛ پناهگاهی برفی برای گاوهای پیر در تاتارستان

«گوشالا» یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین پناهگاه‌های گاوها در میان تپه‌های برفی روستای دوبرومیش در جمهوری تاتارستان روسیه قرار دارد.

«گوشالا» یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین پناهگاه‌های گاوها در میان تپه‌های برفی روستای دوبرومیش در جمهوری تاتارستان روسیه قرار دارد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، اینجا آخرین خانه گاوهای شیرده محلی است، گاوهایی که دیگر توان شیردهی نداشته یا صاحبان آنها دیگر نیازی به آنها ندارند. با این حال «گوشالا» هم میزبان گاوهای نر است و هم گوساله‌هایی که در همینجا به دنیا آمده‌اند.

با بالا رفتن سن گاوها نگهداری این حیوانات دشوارتر و گران‌تر می‌شود و برخی مردم محلی ترجیح می‌دهند از دست این گاوها خلاص شوند.
ذبح گاو و قصابی نخستین انتخاب پیش روی صاحبان گاوهای پیر است با این حال برخی به گزینه قصابی فکر نمی‌کنند و در عوض از داوطلبان می‌خواهند این گاوهای پیر را در جایی پناه دهند.

«افراد مسن که اغلب گاوهای خود را رها می‌کنند»

لیلیا گازیزولینا ، بنیانگذار پناهگاه «گوشالا» می‌گوید: «با موارد مختلفی مواجه می‌شویم. افراد مسن که اغلب گاوهای خود را رها می‌کنند و افرادی که با مشکلات سلامتی روبرو می‌شوند. ما چندین مورد از این قبیل داشتیم. اما خوب است که مردم به این فکر می‌کنند که چگونه خانه جدیدی برای آنها پیدا کنند، نه اینکه آنها را بکشند بلکه می‌توانند به فکر نجات جان آنها باشند.»

گذران امور این پناهگاه متکی به کمک و همراهی داوطلبان است. برخی نیروهای داوطلب به ویژه در تابستان به کمک می‌آیند و افراد کمتری نیز در زمستان.

تیمی از مهندسان نیز باشقیرستان به اینجا می‌آیند و در اوقات فراغت خود مشغول ساخت یک چهاردیواری برای محافظت از گاوها می‌شوند.

وادیم لیسنکوف یکی از داوطلبانی که با پناهگاه «گوشالا» همکاری دارد درباره ساخت این سرپناه می‌گوید:«این یک زیستگاه طبیعی برای آنها خواهد بود. گاوهای نر در اینجا مستقر خواهند شد. برای آنها سرپناهی می‌سازیم تا بتوان از آنها در برابر باد و باران محافظت کرد.»

اکنون حدود ۱۰۰ گاو در اینجا زندگی می‌کنند از جمله برخی از حیوانات جوان‌تری که در همین پناهگاه متولد شده اند. آنها در «گوشالا» ایام خوشی دارند. بدون نیاز به کار هم شرایط خواب مناسب برایشان فراهم است و هم سه وعده غذایی.

هزینه نگهداری یک گاو در روز کمی بیشتر از ۲ دلار است. بودجه گذران امور این پناهگاه از محل کمک‌های مالی تامین می‌شود و البته سهم قابل توجهی از درآمد نیز حاصل از فروش محصولات لبنی سازگار با محیط زیست است.


تولید شیر آهیمسا و محصولات لبنی سازگار با محیط زیست

لیلیا درباره تولید محصولات لبنی سازگار با محیط زیست اینطور توضیح می‌دهد: «آنچه ما تولید می‌کنیم اغلب برای خودمان و دوستان نزدیک‌مان است. آنها می‌دانند ما اینجا شیر آهیمسا [بدون‌آزار حیوان و عدم خشونت] تولید می‌کنیم. دیگر محصولات ما شامل خامه، قوروت، کره، پنیر خامه‌ای کم چرب و پنیر گیاهی می‌شود.

شیر آهیمسا به این معنی است که گاوها با دست دوشیده می‌شوند. نکته مهمتر اینکه زمانی برای دوشیدن گاوها می‌رویم که مطمئن شده باشیم گوساله‌ها به اندازه کافی شیر خورده‌اند.

سال آینده این پناهگاه به منطقه پسکوف در غرب منتقل می‌شود، جایی که آب و هوای معتدلی دارد.

«بودن در کنار گاوها حس خوبی به من می‌دهد»

سرگئی میخائیلوف تا پیش از این در یک روستا زندگی می‌کرد اما وقتی برای ادامه زندگی به شهر مهاجرت کرد مجبور شد گاوهای خود را به این پناهگاه بیاورد. او حالا او به طور مرتب برای دیدن گاوهایش به این پناهگاه می‌آید.

میخائیلوف می‌گوید: «اغلب اینجا می‌آیم. وقتی کار و شرایط خانوادگی اجازه دهد. سعی می‌کنم دفعات بیشتری به اینجا بیایم. برای آرامش روحی‌ام به اینجا می‌آیم، بودن در کنار گاوها احساس خیلی خوبی به من می‌دهد و لذت می برم.»

او همچنین می‌افزاید: «در تابستان گاوها را به چرا می‌برم و در زمستان انبار را تمیز و حصارها را تعمیر می‌کنم.»

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پناهگاه «گوشالا» بهار سال آینده گسترش خواهد یافت تا میزبان گاوهای بیشتری باشد.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/14490