کد مطلب:12704
تاریخ انتشار:9 شهریور 1399 ساعت 10:37
چاپ چاپ

عملکرد ۱۰۰ درصدی ماسک جراحی در جلوگیری از ورود ذرات آلوده به هوا

محققان برای تعیین کمیت تعداد قطرات در هوا از نور صفحه لیزر و نور فرابنفش برای آنهایی که روی یک سطح قرار گرفتند، استفاده کردند.

محققان "دانشگاه ادینبرو" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند ماسک‌های پنبه ای/نخی دست‌ساز می‌توانند در صورت سرفه یا صحبت کردن از ورود ۹۹.۹ درصد قطرات کروناویروس به هوا جلوگیری کنند اما ماسک‌های جراحی ۱۰۰ درصد در جلوگیری از ورود قطرات به هوا در صورت سرفه یا صحبت کردن موثر هستند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) و به نقل از دیلی میل، شواهد زیادی نشان داده است که استفاده از ماسک می‌تواند از انتقال ویروس کرونا افراد آلوده به دیگران جلوگیری کند. حال یک مطالعه جدید نشان داده که ماسک‌های نخی دست ساز/خانگی می‌توانند تا حدود ۹۹.۹ درصد از ورود قطرات دهان در هنگام سرفه یا صحبت کردن جلوگیری کنند که این میزان در ماسک‌های جراحی به ۱۰۰ درصد نیز می‌رسد.

آزمایشات نشان داد فردی که ۶ فوت(۱.۸ متر) دور از شخصی است که بدون ماسک ایستاده است در معرض خطر بسیار بسیار زیادی برای ابتلا نسبت به ایستادن کنار شخصی با فاصله۱.۵ فوت (۰.۴ متر) که ماسک دارد، قرار دارد.

طی این مطالعه محققان دو نوع ماسک (ماسک‌های جراحی و ماسک‌های تک لایه پنبه ای) را بررسی کردند.

محققان دو نوع شبیه سازی را اجرا کردند. اولین مورد با مانکن خارج کننده قطرات فلورسنت و دومی با بررسی داوطلبان در شرایط صحبت کردن و سرفه بود.

آنها برای تعیین کمیت تعداد قطرات در هوا از نور صفحه لیزر و نور فرابنفش برای آنهایی که روی یک سطح قرار گرفتند، استفاده کردند. هنگامی که مانکن از هر دو ماسک صورت استفاده می‌کرد ، کمتر از یک در ۱۰۰۰ ذره از قطرات دهان هنگام صحبت یا سرفه به بیرون پاشیده می‌شد، اما هنگامی که ۶ داوطلب بدون ماسک صحبت و سرفه کردن ، بین ده‌ها و هزاران ذره در هوا پاشیده می‌شد. عملکرد ماسک جراحی کمی بیشتر از ماسک خانگی بود؛ زیرا باعث می‌شد هیچ ذره‌ای به هوا وارد نشود. این ذرات برخلاف ذرات بزرگتری که در عرض چند ثانیه می‌توانند روی یک سطح قرار گیرند، می‌توانند ساعت ها در هوا بمانند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/12704