کد مطلب:12697
تاریخ انتشار:7 شهریور 1399 ساعت 16:53
چاپ چاپ

احیای تالاب هامون با تغییر نحوه معیشت جوامع محلی پیرامون آن

یکی از مهم ترین کارهایی که زیر نظر این معاونت انجام شده، نظارت بر پروژه های احیای دریاچه ارومیه است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان محیط زیست آغاز پروژه بین المللی احیای تالاب هامون را یکی از مهم ترین دستاوردهای این حوزه در سال اخیر ارزیابی کرد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، احمدرضا لاهیجان زاده به مناسبت هفته دولت در تشریح دستاوردهای حوزه فعالیتش گفت: یکی از مهم ترین دستاوردهای این حوزه آغاز به کار پروژه احیای تالاب هامون است. حمایت مالی این پروژه بر عهده اتحادیه اروپا و اجرای آن بر عهده ایران است. برنامه عمران ملل (UNDP) نیز وظیفه نظارت را بر عهده دارد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست ضمن بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه از دو ماه پیش آغاز شده است، درباره اهمیت این پروژه گفت: هدف ما این است که بتوانیم با تغییر نحوه معیشت جوامع محلی پیرامون هامون این تالاب را احیا کنیم از سوی دیگر امیدواریم با این پروژه کشور افغانستان نیز احیای هامون ترغیب شود.

وی انجام پروژه های مطالعاتی در خصوص حق آبه‌ تالاب‌ها را از دیگرکارهای مهم انجام شده در حوزه معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها ذکر و اظهارکرد: تاکنون کار مطالعاتی ۳۴ مجموعه تالابی و رودخانه ای به اتمام رسیده است و در خصوص ۲۸ مورد دیگر هم در دست اجراست که تا پایان سال به نتیجه می رسد. وزارت نیرو بر اساس این مطالعات، حق آبه‌ تالاب‌ها را تخصیص خواهد داد.

لاهیجان زاده از تصویب طرح های جامع مدیرت تالاب‌های انزلی، گمیشان و میانکاله و خلیج گرگان به عنوان یکی دیگر از اقدامات این معاونت در سال گذشته نام برد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست از همکاری این معاونت با شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: با کمک شرکت های دانش بنیان، سعی داریم تا در پایش تالاب‌ها از فناوری‌های نوین استفاده کنیم. به همین منظور عکس برداری هوایی از تالاب ها در دستور کار قرار گرفته که برخی از آنها به اتمام رسیده و تعدادی دیگر در دست اقدام است. اتصال این عکس ها به تصاویر ماهواره ای اطلاعات مفید و ارزشمندی را در اختیار محققان و علاقمندان قرار خواهد داد.

لاهیجان زاده با اشاره به تصویب مقرراتی برای اوراق کردن شناورهای از کار افتاده اظهارکرد: علاوه بر تدوین مقررات، هشت محل را برای این منظور مشخص کرده ایم تا شناورهای از کار افتاده در این محل‌ها اوراق شوند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره دریاچه ارومیه گفت: یکی از مهم ترین کارهایی که زیر نظر این معاونت انجام شده، نظارت بر پروژه های احیای دریاچه ارومیه است. خوشبختانه این پروژه ها به خوبی پیش می رود و در دی و بهمن ماه خبرهای خوشی در این زمینه خواهیم داشت.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست تهیه سامانه جامع ژئوپورتال تالاب ها، تهیه اطلس زیستگاه های حساس دریایی خلیج فارس و دریای عمان به دو زبان انگلیسی و فارسی که مجموعه‌ کاملی از اکوسیستم های خلیج فارس و دریای عمان است، تدوین اقدام ملی حفاظت از لاک پشت‌ها ، برنامه مقابله با آلودگی های نفتی خلیج فارس و دریای عمان، نظارت بر بنادر و در نهایت تفاهم سه جانبه میان سازمان حفاظت محیط زیست، منطقه‌ی آزاد کیش و دانشگاه علم و صنعت برای راه اندازی مرکز پایش مرجان‌ها از دیگر اقدامات معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست برشمرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، لاهیجان زاده در پایان ضمن تشکر از قوه قضائیه درباره ابلاغ ممنوعیت صید ترال به دادستانی های شهرهای ساحلی و لزوم برخورد با متخلفان گفت: با پیگیری هایی که توسط سازمان محیط زیست انجام شد، صید ترال ممنوع شد. قوه قضائیه هم به این موضوع ورود کرد و از حدود یک ماه پیش با ابلاغ به دادستانی های شهرهای ساحلی با متخلفان در این زمینه برخورد قانونی می شود.

 انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/12697