کد مطلب:11648
تاریخ انتشار:29 مرداد 1399 ساعت 09:26
چاپ چاپ

گونهٔ نایاب حشره‌خوار جهنده پس از نیم قرن در شاخ آفریقا یافت شد

آخرین گونه‌های زندهٔ این جانور در ۱۹۷۰ دیده شد و دانشمندان آن را در سیاههٔ ۲۵ جانور گم‌شدهٔ مهم قرار داده بودند.

پژوهشگران گونه‌ای پستاندار کوچک نایاب موسوم به «حشره‌خوار جهندهٔ سومالی» را که گمان می‌رفت نیم قرن پیش منقرض شده باشد، از نو در شاخ آفریقا یافتند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)
، این جاندار کوچک که هم‌اندازهٔ یک موش است پاهایی قوی دارد که به‌یاری آنها می‌تواند با سرعت ۳۰ کیلومتر در ساعت بدود و بینی بلند خرطوم‌مانندش در شکار حشرات به‌کار می‌آید.


آخرین گونه‌های زندهٔ این جانور در ۱۹۷۰ دیده شد و دانشمندان آن را در سیاههٔ ۲۵ جانور گم‌شدهٔ مهم قرار داده بودند. پژوهشگرانی که به‌دنبال بازیابی انواع مختلف این جانور در کشورهای همسایهٔ سومالی بودند دریافتند که این گونه نیز در میان آنها هست.

آنان از ساکنان محلی در جیبوتی پرس‌جو کردند و عکس این جانور را به آنها نشان دادند و همواره همان نام را شنیدند و با کار گذاشتن ۱۲۵۰ تله با خوراکی‌های مختلف موفق شدند ۱۲ حشره‌خوار جهندهٔ سومالی را را بدون آنکه آسیبی ببینند به دام بیندازند.

محققانی که همچنان پژوهش در این زمینه ادامه می‌دهند معتقدند که این جانوران در سومالی، جیبوتی و اتیوپی وجود دارند. بازیافتن این پستاندار کوچک پس از گذر سالهای بسیار،‌ پژوهشگران را به یافتن دیگر گونه‌های گمشده امیدوار کرده است.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/11648