کد مطلب: 3038
  تاریخ انتشار:  1397/03/22 - 13:45


تلاش برای نجات لک‌لک گردن سیاهی که نوکش با پلاستیک بسته شده ‌

طرفداران حیات وحش و مسئولان اداره جنگل‌بانی هند در تلاش برای نجات جان یک لک لک گردن سیاه هستند که نوکش با یک حلقه پلاستیکی بسته شده است.
download لک لک گردن سیاه

طرفداران حیات وحش و مسئولان اداره جنگل‌بانی هند در تلاش برای نجات جان یک لک لک گردن سیاه هستند که نوکش با یک حلقه پلاستیکی بسته شده است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، پنج روز پیش گروهی که برای تماشای پرندگان به تالابی در خارج شهر دهلی رفته بودند، برای نخستین بار متوجه این لک لک و حلقه پلاستیکی که نوک آن را بسته است، شدند.

تصور می‌شود که لک لک با وجود این حلقه می‌تواند آب بخورد اما به خاطر حلقه پلاستیکی نمی‌تواند منقارش را برای غذا خوردن باز کند.

مسئولان حیات وحش در هند امیدوارند که بتوانند این حیوان را قبل از مرگ پیدا کرده و نجات دهند.

پانکاج گوپتا، عضو انجمن پرنده شناسی که در عملیات نجات این پرنده شرکت دارد به بی‌بی‌سی گفت: "احتمالا لک لک ضعیف تر از آن شده که بتواند به جای دوری پرواز کند اما اگر خیلی ضعیف شود می‌میرد."

او حدس می‌زند حلقه ای که دور نوک لک لک گیر کرده است، حلقه دور در یک بطری باشد که هنگامی که لک لک برای شکار ماهی نوکش را وارد آب کرده است دور منقارش گیر کرده است.

عملیات نجات این لک لک را انجمن تاریخ طبیعی بمبئی (مومبای)، سازمانی که در زمینه حفظ طبیعت فعالیت می‌کند با همکاری مسئولان محلی جنگلداری و محیط زیست انجام می‌دهند.
حق نشر عکس Manoj Nair
Image caption جستجو برای یافتن لک لک پنج روز است ادامه دارد

آقای گوپتا، که تا روز گذشته (دوشنبه) شخصا در عملیات گرفتن لک‌لک شرکت داشت گفت که آنها ابتدا سعی کردند بوسیله تورهای مخصوص لک لک را به دام بیاندازند اما لک‌لک از این تورها گریخته است. پس از آن تصمیم گرفته شد که از قفس‌های بزرگی که با چوب بامبو درست می‌شوند برای گرفتن لک‌لک استفاده کنند.

لک لک گردن سیاه از انواع پرندگان کمیاب است و به گفته آقای گوپتا در مرحله "نزدیک به خطر انقراض" قرار دارد. زیستگاه این پرنده در تالابهای هند، اندونزی و سریلانکا قرار دارد. در حال حاضر فقط ۵۰ تا ۶۰ تا از این پرندهها در مناطق اطراف دهلی زندگی می‌کنند. این پرندگان در نزدیکی تالابهای زندگی می‌کنند و غذایشان انواع ماهی و حلزون است.

منطقه عملیات جستجو بسیار وسیع است . به گفته آقای گوپتا، حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر مربع باید جستجو شود.

لک لک ابتدا در تالاب باسایی، در ۳۴ کیلومتری شهر دهلی نو، پایتخت هند دیده شد، اما عملیات نجات در تالاب‌های اطراف هم ادامه دارد چون لک‌لک آنجا هم دیده شده است.
حق نشر عکس Manoj Nair
Image caption لک لک گردن سیاه حدود یک متر و نیم قد دارد

نام تالاب باسایی، که در نزدیکی روستای باسایی هند قرار دارد و یکی از مراکز تجمع پرندگان مختلف است، به تازگی به دلیل تصمیم دولت برای ساخت یک مرکز بازیافت زباله در نزدیکی آن در خبرهای روز کشور هند مطرح شد.

فعالان محیط زیست تلاش می‌کنند که دادگاه محیط زیست ملی هند این منطقه تالابی را رسما به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین کند.

روز جهانی محیط زیست امسال بر موضوع پلاستیک و مبارزه با مصرف آن با شعار "غلبه بر آلودگی پلاستیکی" متمرکز شده بود. در بخشی از شعارهای برنامه امسال محیط زیست سازمان ملل آمده است "استفاده نکنید، اگر بازیافتی نیست."

میزبان امسال روز جهانی محیط زیست کشور هند بود.
انتهای پیام

به اشتراک بگذارید:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:* 
پست الکترونیکی:* 
متن نظر: * 
کد امنیتی:* 

  
آخرین اخبار حیات وحش و آبزیان